Fotògraf professional i llicenciat en Periodisme, amb àmplia experiència en mitjans de comunicació i apassionat per la tecnologia, em dedico a investigar les possibilitats que ofereix la fotografia en tres dimensions (3D) per ampliar el servei que ofereixo als meus clients.

Vols llegir més sobre mi? »

fotografia 3dRobert Ramos (Barcelona, 1958)

Fotògraf professional i llicenciat en Periodisme, amb una àmplia experiència en mitjans de comunicació i apassionat per la tecnologia, em dedico a investigar les possibilitats que ofereix la fotografia 3D , un món ple de recursos creatius, per ampliar el servei que ofereixo als meus clients.

La meva trajectòria professional ha estat de sempre molt vinculada als mitjans de comunicació. Durant més de vint-i-cinc anys com a fotògraf de premsa principalment al diari Avui i també durant sis anys com a cap de fotografia del mateix diari Avui, he estat testimoni en primera línia dels canvis i de l’evolució en la societat catalana dels últims trenta anys.

El meu arxiu personal amb fotografies d’esdeveniments i personalitats, a disposició dels meus clients, és un fidel reflex d’aquesta evolució. Aquestes imatges han estat utilitzades en publicacions i en programes audiovisuals sobre la història recent del país.

Segon premi en el guardó Foto Press el 1983, he exposat a Barcelona, Madrid i Bilbao sobre la Barcelona preolímpica, la transició democràtica,  teatre, espectacles i concerts de rock. Amb el fotògraf i amic Ferran Sendra hem publicat el llibre «Catalans de les lletres i les arts del segle XX» (Arola Editors 2013). És un compendi particular dels retrats de personatges de la cultura catalana al segle XX que vam fer el Ferran i jo. La majoria de les imatges són fetes entre finals dels anys 70 i els anys 80.

M’apassiona la tecnologia i la seva evolució s’ha convertit en un element essencial de la meva activitat. Dono cursos monogràfics sobre fotografia digital, també sobre fotografia en general, he actualitzat la meva feina experimentant les possibilitats de les càmeres digitals i del software de retoc digital, i col·laboro amb agències de comunicació online.

Aquest perfil tecnològic m’ha dut a interessar-me per les possibilitats i els recursos que ofereix la fotografia tridimensional (3D) Sóc membre de la International Stereoscopy Union (ISU).

Podeu veure alguns dels meus treballs aquí.

Fotograf professional
Barcelona
ES